διαφημιση1

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ο Αλέξης στη Μόσχα!

-Το 1989, έληξε η πρώτη απόπειρα για την οικοδόμηση ενός διαφορετικού συστήματος από τον καπιταλισμό. Το τείχος του Βερολίνου έπεφτε, κάτω από τις ζητωκραυγές των λαών της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, αλλά και του κόσμου ολόκληρου.
Οι εκπρόσωποι του παγκόσμιου κεφαλαίου, φόρεσαν τη μάσκα του δημοκράτη και χόρευαν στις πλατείες μαζί με τους μισθωτούς σκλάβους, που ανέμελοι γιόρταζαν το μεγάλο γεγονός. 
-Η κόκκινη σημαία του Σοβιετικού στρατού στο Βερολίνο της Χιτλερικής Γερμανίας, σύμβολο της λήξης του Β'Παγκοσμίου Πολέμου, αποκαθηλώθηκε μαζί με το όραμα εκατομμυρίων εργαζομένων, για μια δίκαιη κοινωνία.
-Οι κομμουνιστές όπου γης, πέρασαν στην καμπύλη που σχηματίζει η σπειροειδής ανέλιξη της ιστορίας. Οι καπιταλιστές έβγαλαν ένα βαθύ αναστεναγμό ανακούφισης.
-Στην Ελλάδα, την ίδια χρονική στιγμή, έδιναν τα χέρια οι δύο βασικοί εκπρόσωποι της Αριστεράς, ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος. Στην Ελλάδα η Αριστερά ενώνονταν, δίπλα στα συντρίμμια του τείχους του Βερολίνου.
-Πολλοί και πολλές είχαμε τότε μια ελπίδα. Ότι θα καταφέρουμε να μη διαλυθούμε, όπως συνέβαινε σε πολλά μέρη του κόσμου με την αριστερά και ιδιαίτερα στη Ευρώπη.
-Μέσα από διασπάσεις, αναπόφευκτες ίσως, και δραματικές στιγμές στη ζωή μας, σαν αγωνιστών και αγωνιστριών για τις ιδέες της λαϊκής κυριαρχίας και της δικαιοσύνης για τον κόσμο της εργασίας, επιβιώσαμε.
-Και φτάσαμε στο 2008. Μια σφαίρα στο παιδικό σώμα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άνοιξε το σπυρί που είχαν δημιουργήσει 20 χρόνια ιδεολογικού και πολιτικού ρεβανσισμού των πολιτικών δυνάμεων και των μηχανισμών εξουσίας που εκπροσωπούσαν και εκπροσωπούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου στη χώρα μας.
-Ο λαός ξαφνιάστηκε. Οι πιο συνειδητοποιημένοι, αφυπνιστήκαμε. Η εξουσία ίδρωσε από το φόβο της.
-Το 2009, μετά από μια πλήρη ανακαίνιση ο Γιώργος Παπανδρέου γίνεται πρωθυπουργός και βάζει τη χώρα στο γύψο του ΔΝΤ, με τις ανάλογες προσαρμογές, για χώρα της Ευρωζώνης.
-Ξεκίνησε τότε μια μεγάλη αναμέτρηση του κεφαλαίου με τις δυνάμεις της εργασίας. Μόνο από την πλατεία Συντάγματος πέρασαν περίπου 2,5 εκ. άνθρωποι. Η καταστολή των μαζικότερων διαδηλώσεων της μεταπολιτευτικής περιόδου, αντιμετωπίστηκαν με την πολεμική διάταξη των ειδικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας.
-Ενα δυνατό φως έλαμψε μέσα στο σκοτάδι. Ο Σύριζα. Οι δυνάμεις της εξουσίας μέσα στον πανικό τους έβλεπαν τον Σύριζα πίσω από κάθε πράξη αντίδρασης και αντίστασης. Ο λαός όμως έβλεπε τη σωτηρία του.
-Στις εκλογές του 2012, ο λαός έστειλε το μήνυμα του στις δυνάμεις του κεφαλαίου και έδωσε μια συγκεκριμένη εντολή στον Σύριζα. Και ο Σύριζα ανταποκρίθηκε. Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν από τότε. Τα ζούμε όλοι και όλες, κρατώντας την αναπνοή μας.

-Καλή επιτυχία Αλέξη. Καλή επιτυχία σύντροφοι και συντρόφισσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου