διαφημιση1

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014


Η περιφέρεια Αττικής, σε καλά χέρια!

Στα σκληρά χρόνια της ληστρικής λιτότητας των πολιτικών του Μνημονίου, οι γυναίκες δώσαμε το παρών.
Αναδείχθηκαν στις συνθήκες της κοινωνικής κρίσης τα χαρακτηριστικά του φύλου μας:
-Συμπόνια και υπομονή.
-Χαρακτηριστικά που το γυναικείο φύλο απέκτησε από τη θέση του στον αγώνα της επιβίωσης σε συνθήκες αναγκαστικής επιλογής.
-Στηρίξαμε τα χρόνια αυτά, τα παιδιά μας! Δεν σκεφτήκαμε τον εαυτό μας στην απόφασή τους να έχουν μέλλον μακριά μας.
-Στηρίξαμε τους συντρόφους μας, όταν σε κατάσταση μακρόχρονης ανεργίας, βίωναν μια πολύπλευρη απαξίωση.
-Στηρίξαμε φίλους, γείτονες, άγνωστους ανθρώπους.

Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που δημιούργησαν οι πολιτικοί, άνδρες και γυναίκες, που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, του κέρδους και της εξουσίας, σιγά-σιγά πήραμε τις αποφάσεις μας.
Απομακρυνθήκαμε ψυχικά από την κατεστημένη λογική των πραγμάτων. Κι αυτή η διαδικασία για το συναισθηματικό κόσμο, εμάς, των απλών γυναικών έχει βάθος.
-Τώρα ήρθε η ώρα της μεγάλης προσφοράς.
-Η διοίκηση της περιφέρειας Αττικής, μπορεί να γίνει μια γυναικεία υπόθεση. Γυναικεία με την έννοια της επικράτησης των χαρακτηριστικών της συλλογικότητας, της αλληλουποστήριξης, της ομαδικής δουλειάς.
-'Εχουμε πολύ σοβαρά καθήκοντα:
-Μέχρι 30 Ιουλίου, πρέπει να ακυρώσουμε τα αρρωστημένα σχέδια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Ελιάς), να βγάλουν τα σπίτια μας στο σφυρί στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας.
-Άμεσα, πρέπει να εξαλείψουμε την βάρβαρη κατάσταση να έχουμε παιδιά στην Αττική του 2014, που ξυπνούν το πρωί και δεν έχουν κάτι να φάνε. Και μπορούμε να το κάνουμε.
-Και πάνω απ'όλα, πρέπει να στύψουμε το θηλυκό και δημιουργικό μυαλό μας, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη Νέων Μορφών και Δομών Οικονομίας.
-Πρέπει να το πιστέψουμε! Η παραδοσιακή οικονομία του καπιταλισμού, δεν μπορεί πια να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων. Μια νέα, συνεργατική, συλλογική, ομαδική και αλληλέγγυα οικονομία πρέπει να αναπτυχθεί. Σ'αυτό το πεδίο, αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση εδώ και χρόνια ότι οι γυναίκες θα είναι πρωταγωνίστριες. 
-Σηκώνουμε τα μανίκια, και όπως λέει και η Δύναμη Ζωής, Αρχίζουμε.
Τι στοίχημα είναι μεγάλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου