διαφημιση1

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18.10.2014

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ!

Είμαστε πλειοψηφία στην Περιφέρεια και διεκδικούμε και την κυβέρνηση. Μάλιστα διεκδικούμε αυτοδυναμία.
Ωραία.
Να μια άσκηση για όλους και όλες. Δώστε μια απάντηση, από μέσα σας ή γράφοντας κάποιο σχόλιο. Είστε πολίτες, πολλοί από εσάς μας ψήφισαν, έχετε κάθε δικαίωμα να πάρετε θέση.

Είναι γνωστή η θέση του Σύριζα για τα σκουπίδια. Είναι διακηρυγμένη προγραμματική αρχή της Δύναμης Ζωής η σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα που σχεδιάζουν μεγάλα οικονομικά πλάνα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, προς όφελός τους φυσικά. Μια σύγκρουση για να γίνει η διαχ/ση των απορριμμάτων μια τοπική, δημοτική οικονομία, προς όφελος των πολιτών και του τόπου.
Η συζήτηση πήρε νέα ώθηση με την επιστολή της Περιφερειάρχου Αττικής κ. Ρ. Δούρου, που ζήτησε σχεδιασμό από τους Δήμους μέχρι το Δεκέμβρη.
- Την Πέμπτη 23/10, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θα συνεδριάσει με θέμα τον προυπολογισμό για τα έργα του 2015.
Ο προυπολογισμός αυτός έχει συνταχθεί από τον Σγουρό. Είναι γεγονός ότι δεν προλαβαίναμε να κάνουμε πολλά. Ετσι προχωρήσαμε σε μερικές αναπροσαρμογές και αφήνουμε βαθύτερες τομές για τον Ιανουάριο του 2015, που έχουμε δικαίωμα να επανέλθουμε. 
-Ως εδώ καλά.
-Ποιός μπορεί να εξηγήσει τότε, πως είναι δυνατόν να περιλαμβάνεται στα έργα του 2015, ο κωδικός (ΚΑΕ) : 93790101701, Για την κατασκευή ΧΥΤΑ στον ΟΕΔΑ Β.Α. Αττικής, στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού, με χορηγούμενο ποσό 2.000.000 ευρώ?
-Εχουν δοθεί οι παρακάτω εξηγήσεις:
1. Τα χρωστάει η περιφέρεια στον εργολάβο και μπορεί να κινηθεί δικαστικά εναντίον της περιφέρειας.
-Ναι, αλλά ο εργολάβος δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Ο ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι συμφερόντων Λάτση. Από το Γραμματικό μαθαίνουμε ότι το χωριό είναι όλο σκαμμένο. Το έργο προχωράει. Θέλουμε να τελειώσει? Και μετά να πούμε ότι δεν το παραλαμβάνουμε? Και τότε δεν θα κινηθεί ο εργολάβος εναντίον της Περιφέρειας?

-Το έργο είναι παράνομο αυτή τη στιγμή, γιατί δεν ανανεώθηκε η άδεια περιβαλλοντικών όρων. Πως σε έναν προυπολογισμό που εμείς εισηγούμαστε στο ΠΣ, υπάρχει έργο παράνομο?

2. Το ποσό των 2.000.000 θα είναι ανενεργό και θα μεταφερθεί αργότερα σε άλλο κωδικό. 
Ναι, αλλά ποια είναι η χρησιμότητα αυτού του σλάλομ? Οσο προχωράει ο εργολάβος, όσο προσθέτει δικά του χρήματα δεν χτίζει το δικό του έννομο συμφέρον, αφού ο προυπολογισμός θα λέει ορθά-κοφτά, ότι θα πάρει 2.000.000?
3. "Τα λεφτά είναι από το ΕΣΠΑ και θα χαθούν".
Ωραία, για να μη χαθούν τα λεφτά, ας χαθεί το Γραμματικό, που θα μετατραπεί σε μια 2η Φυλή. Επί πλέον, αν λειτουργήσει ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, το έργο των 4 ΣΔΙΤ, θα έχει προχωρήσει σχεδόν στο 40% συνυπολογίζοντας και τη ΦΥΛΗ. Αρα σε τι ακριβώς θα συγκρουστούμε?
-Να λοιπόν πως μπαίνουν τα ζητήματα. Συγκεκριμένα και πιεστικά. Αν θέλουμε να κάνουμε αριστερή διοίκηση, αντί να χανόμαστε στους προβληματισμούς που περιέγραψα πριν, δίπλα στον ΚΑΕ 93790101701, θα βάζαμε το ποσό του 1 ευρώ, και θα ζητούσαμε την ανανέωση της άδειας περιβαλλοντικών όρων, που δεν θα βγεί γιατί το έργο είναι πάνω σε ρέμα.
-Και ρωτάω: -Ποιός ή ποιά θα το ψηφίσει αυτό στο ΠΣ την Πέμπτη? Πάντως όχι εγώ. Και το γράφω μετά λόγου γνώσεως. 
Τα υπόλοιπα την Πέμπτη.


3 σχόλια :

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ.

   ΕΜΕΙΣ ΔΗΛ. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ, ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 1960,

   ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.

   Διαγραφή
 2. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.

  Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΗΡΘΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ,

  ΟΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ.

  ΗΜΑΣΤΑΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.

  ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΡΚΟΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή