διαφημιση1

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Οι 6 αποχρώσεις της πολιτικής στάσης της ΔΗΜΑΡ + 1 απόχρωση του Σύριζα.

Στην "Ανάκριση" του Πέτερ Βάις για το στρατόπεδο του Αουσβιτς, υπάρχει ο παρακάτω διάλογος:
-πρόεδρος: Είδατε τα φουγάρα στο τέρμα της προβλήτας
                  και τον καπνό?
                  και τις φλόγες?
-μάρτυς2: Ναι, είδα καπνό
-πρόεδρος: Και τι υποθέσατε?
-μάρτυς2: Υπόθεσα ότι αυτοί θάναι
                οι φούρνοι για το ψωμί.
                Είχα ακούσει 
                πως εκεί φουρνίζανε μέρα νύχτα ψωμί.
                Ήτανε βλέπετε μεγάλο το στρατόπεδο.

Ο "μαρτυς2", υπεύθυνος διακίνησης εμπορευμάτων στο σταθμό, απαντάει στο δικαστήριο. Μπροστά στα μάτια του, κάτω απ'τη μύτη του, συντελέστηκε το ανήκουστο έγκλημα της εξόντωσης εκατομμυρίων ανθρώπων με θανατηφόρα αέρια, και απάνθρωπη εξοντωτική εργασία. Στη συνέχεια τα πτώματα τα έκαιγαν στους φούρνους, που κάπνιζαν μέρα-νύχτα, αλλά ο "αθώος", συνεπής και καλός στη δουλειά του υπάλ/λος, "νόμιζε" ότι ψηνόταν ψωμί.

- Απόχρωση 1η: -Πως συνέβη στην Ελλάδα του 2011-12-13-14, παιδιά της γειτονιάς μας, της διπλανής πόρτας να μένουν νηστικά?
-Η ΔΗΜΑΡ πίστεψε ότι οι γονείς των παιδιών δεν έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να μην μείνουν τα παιδιά τους νηστικά.
-Εμείς στο Σύριζα κατηγορήσαμε ευθέως τις μνημονιακές κυβερνήσεις για το έγκλημα της καταδίκης στην πείνα, παιδιών και ενηλίκων και οργανώσαμε την Αλληλεγγύη.
-Απόχρωση 2η:- Πως συνέβη στην Ελλάδα του 2011-12-13-14, οι άνθρωποι να πηδάνε από τα παράθυρα, να πέφτουν στις γραμμές του τρένου, να τους γίνεται διάγνωση καρκίνου και να μην ακολουθούν την ιατρική αγωγή?
-Η ΔΗΜΑΡ πίστεψε ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν βεβαρυμένο ιστορικό ψυχικής διαταραχής.
-Εμείς στον Σύριζα, κατηγορήσαμε ευθέως τις μνημονιακές κυβερνήσεις για τα θύματα που δημιούργησε η εξοντωτική πολιτική της λιτότητας.
Απόχρωση 3η: -Πως συνέβη στην Ελλάδα του 2011-12-13-14, οι άνθρωποι να μαθαίνουν κάθε μέρα για μια καινούργια φορολογική υποχρέωση και να εισπράττουν μια καινούργια απειλή για την προσωπική τους περιουσία, ακόμα κι αν αυτή ήταν το ένα και μοναδικό σπίτι διαμονής τους?
-Η ΔΗΜΑΡ πίστεψε ότι το πρόβλημα αυτό ήταν αποτέλεσμα της κακής συνήθειας των Ελλήνων να μην πληρώνουν φόρους όλα τα προηγούμενα χρόνια, πράγμα που οδήγησε τη χώρα σε κρίση.
-Εμείς στο Σύριζα, είπαμε "κάτω τα χέρια από τα σπίτια των ανθρώπων", και δεσμευτήκαμε για τη λύση του προβλήματος όταν γίνουμε κυβέρνηση. Ταυτοχρόνως συμμετέχουμε σε όλες τις καθόλου sic κινητοποιήσεις ακύρωσης πλειστηριασμών.
-Απόχρωση 4η:- Πως συνέβη στην Ελλάδα του 2011-12-13-14, να δημιουργηθούν 1.500.000 άνεργοι με σύνολο οικονομικά ενεργού πληθυσμού 4.500.000? Και πως εξηγείται, από μια τόσο μικρή σε πληθυσμό χώρα, οι νέοι επιστήμονες κατά εκατοντάδες να μεταναστεύουν στο εξωτερικό?
- Η ΔΗΜΑΡ πίστεψε ότι το εργατικό δυναμικό της χώρας είναι πολύ άσχημα διαπαιδαγωγημένο. Θέλουν όλοι να είναι διευθυντές. Θέλουν προνόμια και όχι υποχρεώσεις. Έτσι με τη βοήθεια και της οικονομικής κρίσης δημιουργήθηκε η ανεργία και η μετανάστευση. 
-Εμείς στο Σύριζα ξέρουμε ότι η ανεργία είναι δείκτης έντασης της εκμετάλλευσης της μισθωτής εργασίας. Είναι δείκτης για το βαθμό ελέγχου και χειραγώγησης των ανθρώπων που ζουν από την εργασία τους. Ξέρουμε ότι είναι ο κόμπος του προβλήματος και δεσμευτήκαμε σε συγκεκριμένα μέτρα για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.
-Απόχρωση 5η: -Πως συνέβη, σε συνθήκες πραγματικής ανθρωπιστικής κρίσης ως αποτέλεσμα συνειδητών πολιτικών επιλογών των δυνάμεων που εκπροσωπούν μεγάλα συμφέροντα, να έχουμε συμμετοχή στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς?
-Η ΔΗΜΑΡ πίστεψε και τώρα αυτό που πίστευε πάντα: ο μόνος αγώνας που η ίδια δέχεται είναι μέσα από τους θεσμούς του αστικού κράτους. Ετσι πίστεψε ότι η συμμετοχή της στην ίδια κυβέρνηση με τους πρωτεργάτες του εγκλήματος και με πρόσωπα όπως Βορίδης, Γεωργιάδης, Αθανασίου κλπ. ήταν απλή συγκυρία.
-Είναι περιττό να γράψω τι πιστεύουμε εμείς στον Σύριζα. Εμείς απλώς ζητήσαμε-σχεδιάσαμε-παλέψαμε να πάμε σε πρόωρες εκλογές και ζητάμε πλέον την διακυβέρνηση της χώρας στις 25 Ιανουαρίου τρέχοντος.
-Απόχρωση 6η: -Πως συνέβη στην Ελλάδα του 2014 μια πολιτική δύναμη όπως η ΔΗΜΑΡ, να χάνει τους 11 από τους 20 βουλευτές της?
-Εδώ δεν ξέρω τι θα απαντούσε η ίδια η ΔΗΜΑΡ. Ξέρω όμως τι απαντάει η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Σύριζα: 
-Είστε η μόνη "αριστερή" πολιτική δύναμη που χάνετε προς την πλευρά των δανειστών και του μνημονίου. Ακόμη και τώρα, το μόνο που σας νοιάζει είναι η προσωπική σας επιβίωση που εναρμονίζεται με τις πάμπολλες διασυνδέσεις που δημιούργησαν εκατοντάδες στελέχη σας με την κρατική διοίκηση. Και τι θα πείτε τώρα? Οτι έχει δίκιο ο Σύριζα? Οχι βέβαια, τώρα θα αρχίσετε τις συνομιλίες ακόμα και με το κόμμα που ετοιμάζει ο Γ. Παπανδρέου, με τη σύμφωνη γνώμη των παντός είδους συμβούλων του, με ένα και μοναδικό στόχο: να μην πάρει αυτοδυναμία ο Σύριζα. Στις εκλογές του '12, το καθήκον το ανέλαβε η κ. Μπακογιάννη. Τώρα είναι η σειρά του ΓΑΠ, του Στ. Θοδωράκη και της ΔΗΜΑΡ. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
+1 Απόχρωση του Σύριζα: -Πως συνέβη σε ένα κόμμα με αυτά τα χαρακτηριστικά, να εμφανιστεί ένας αριθμός "προθύμων" να υψώσει διαχωριστικό τοίχο εναντίον της γνώμης και της επιθυμίας των μελών του Σύριζα να μην γίνει καμιά συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ? 
-Στο Σύριζα ένας μικρός- ευτυχώς - αριθμός στελεχών έχει αναλάβει ευθύνες που ξεπερνούν τις ικανότητές τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι με τη βοήθεια των συνήθως -προθύμων- στην κάθε μορφή υποτιθέμενης εξουσίας, να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Τώρα, μπροστά στα σοβαρά καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας, είναι η στιγμή για τη λύση και αυτού του προβλήματος.

Φλώρα Νικολιδάκη.



                  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου