διαφημιση1

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Η 8η Ιουλίου 2015

Η χθεσινή μέρα, 8/07/2015, ήταν για τους «πολιτικούς αρχηγούς» της αντιπολίτευσης, ημέρα αποκάλυψης.

48 ώρες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το ΟΧΙ του ελληνικού λαού, ο κ. Μεϊμαράκης, επικεφαλής "εξ εφέδρων" της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Θεοδωράκης επικεφαλής του Ποταμιού, ο κ. Κουμουτσάκος, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της παράταξής της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και ο κ. Τζήμερος, επικεφαλής της «Δράσης» και εκπρόσωπός της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αποκαλύφθηκαν.

Προέβησαν σε δηλώσεις, στις οποίες υπήρχαν τρεις κοινές λέξεις «κλειδιά»:
«Χαζοχαρούμενος», «χαρούμενος»
«προδοσία»
«θα επέμβει η αστική τάξη».

Και  οι τρεις απευθύνονται στον Αλέξη Τσίπρα, στον πρωθυπουργό της χώρας.

Είναι τυχαίες οι συντονισμένες δηλώσεις με πανομοιότυπες λέξεις-κλειδιά; Όχι βέβαια. Θα πρέπει κανείς να είναι αφελής αν δεν αναγνωρίζει ένα ενιαίο κέντρο - τουλάχιστον – προπαγάνδας πίσω από την ομοβροντία των δηλώσεων.

Ο σκοπός είναι προφανής. Γελοιοποίηση του Αλέξη Τσίπρα αλλά ταυτόχρονα και τρομοκράτηση του λαού.

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα.
Ποιος είναι ο «χαρούμενος»; Αυτός που πήρε 62% σ’ ένα δημοψήφισμα που θα μείνει στην ιστορία; Σ’ ένα δημοψήφισμα που έγινε κάτω από συνθήκες, όχι απλά εικονικής, αλλά πραγματικής τρομοκρατίας; Θυμίζοντας εκείνο το ΟΧΙ της αντίστασης που ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση των κατοχικών γερμανικών δυνάμεων; Που ήταν – και πάλι - το μοναδικό ΟΧΙ στην κατεχόμενη Ευρώπη; Και πού ήταν τότε η «αστική» σας τάξη; Είχε φύγει τρέχοντας. Και τώρα το ίδιο κάνει. Τρέχει έντρομη στους ξένους προστάτες να βρει στήριγμα.

Προετοιμάζουν από κοινού οι «πολιτικοί αρχηγοί» της αντιπολίτευσης το κλίμα για να κατηγορηθεί για «προδοσία», λένε, ο νόμιμος πρωθυπουργός της χώρας, αν δεν υπογραφεί συμφωνία. Απαιτούν πλήρη υποχώρηση και υποταγή. Όπως έκαναν κι αυτοί.

Ο λαός όμως σας έχει καταδικάσει δύο φορές ήδη με την ψήφο του. Αλλά το ξέρουμε ότι δεν παίρνετε χαμπάρι από τέτοια. Για σας η δημοκρατία είναι απλώς ένα αναγκαίο κακό.

«Θα επέμβει, λένε, η αστική τάξη»! Άντε σας περιμένουμε. Πως ακριβώς θα «επέμβετε»; Με τα κανάλια σας; Με τους τραπεζίτες σας; Το επιχειρήσατε, αποτύχατε, συνεχίζετε αμετανόητοι να το επιχειρείτε και συνεχίζετε να αποτυγχάνετε. Με τα τανκς μήπως; Είστε βέβαιοι πως θα σας «ακούσει» ο στρατός; Με τα ψέματα και τις απειλές; Και πάλι ο λαός τα προσπέρασε.

Και θα σας προσπεράσει ξανά.

Βαγγέλης Αντωνίου
Μέλος του Συντονιστικού της Νομαρχιακής
Α’ Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου