διαφημιση1

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Και τώρα που το πράγμα αρχίζει να ξεκαθαρίζει,

Και τώρα που το πράγμα αρχίζει να ξεκαθαρίζει,
 μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ουδέποτε υπήρξε "ένωση". Αυτό που υπήρξε και υπάρχει είναι οι Μεγάλες Δυνάμεις. Που διαφεντεύουν τον κόσμο. Που όταν τα βρίσκουν περνάμε περιόδους "ηθικής ανάτασης". Και να τα διακαιώματα του ανθρώπου, οι νόμοι, ο πολιτισμός και πολλά ωραία. Και όταν δεν τα βρίσκουν, δεν ισχύει τίποτα. Ανοίγουν τότε οι λαοί το στόμα δύο πήχες και αρχίζουν: "μα είχατε πεί", "μά το Σύνταγμα", "μα οι νόμοι", κι αυτοί σε κοιτάνε με οίκτο για τη χαζομάρα που σε δέρνει.
-Στις συνθήκες αυτές δεν υπάρχει χειρότερη κατάσταση από την αριστερά που ζαλώνεται στην πλάτη την δική τους ηθική και τη μετατρέπει σε "όραμα" για το λαό. Είναι η ώρα που η αριστερά παίζει το ρόλο του διαστολέα του χρόνου ύπαρξης της αστικής τάξης. Δεν υπάρχει κάτι πιο θλιβερό και γελοίο ταυτόχρονα.
-Και για να προσγειωθούμε λίγο: -Γιατί άραγε έγινε το δημοψήφισμα στην Αγγλία;
-Είχαμε μήπως μια μαζική κινητοποίηση του λαού να ζητάει έξοδο; -όχι βέβαια, κάτι θα είχαμε ακούσει. Είχαμε πολλούς αγώνες μερικούς και γενικότερους για τα προβλήματα της εργασίας. Αυτοί οι αγώνες όμως θα γίνονται είτε μέσα είτε έξω από την ΕΕ.
-Αφουγκράστηκε μήπως η κυβέρνηση τη "βουή" του λαού; Οχι βέβαια, κάθε κυβέρνηση στην εποχή μας έχει καθήκον να διαστρέφει να απονευρώνει να διασπάει και να αποπροσανατολίζει τους λαϊκούς αγώνες.
-Θίχτηκε η άρχουσα τάξη στη ΜΒ, από την παραβίαση των "αρχών" της ΕΕ, και αντέδρασε;  'Οχι βέβαια. Την έχουμε γνωρίσει στο πετσί μας την αστική τάξη της Αγγλίας. Είναι ισχυρή, μεθοδική και πανούργα. Η μάνα μου, μαχήτρια του ΕΑΜ έλεγε: "οι Αγγλοι σου βάζουν το νερό κάτω από την ψάθα".
-Τι έγινε λοιπόν;
-Εγινε μια 2η ιδιότυπη "απόβαση στη Νορμανδία". Η ΜΒ έμεινε έξω από τη ζώνη του ευρώ, για να έχει τη δυνατότητα να παίξει το ρόλο που παίζει σήμερα, στην απαιτούμενη στιγμή. Οι ΗΠΑ με τη ΜΒ, σταμάτησαν τη Γερμανία. Αυτό έγινε.
-Το παρατράβηξε η Γερμανία. Απέκτησε δορυφόρους στην κρίσιμη ζώνη στα πλευρά της Ρωσίας. Δεν την αφήνουν να το συνεχίσει αυτό. Οχι βέβαια γιατί τους έπιασε ο πόνος για τη Ρωσία, αλλά γιατί η αιχμαλωσία της Ρωσίας, δεν μπορεί να είναι θέμα της Γερμανίας και των χωρών της Βαλτικής.
-Στο μουσείο της ΕΑΜικής Αντίστασης στην Καισαριανή, σε ένα από τα κείμενα που έχουν αναρτηθεί, περιγάφεται η στάση των ΗΠΑ και της ΜΒ τη στιγμή που ξεκίναγε ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος. Παρατηρούσαν προσεκτικά την επέλαση του Χίτλερ στην Ευρώπη, και επενέβησαν όταν διαμορφώθηκαν οι συνθήκες για μια νέα μοιρασιά του κόσμου. Αυτό γίνεται και σήμερα. 
-Τώρα, όλο αυτό που ζούμε εδώ, κυνηγώντας το σκιάχτρο της "ευρωπαϊκής ιδέας", του "ευρωπαϊκού πολιτισμού" και όλα αυτά με τα οποία γελάγαμε στα φοιτητικά αμφιθέατρα, όταν με πάθος τα υπερασπίζονταν τα μέλη του "εσωτερικού", είναι η γκροτέσκο κατάσταση μιας χώρας που η αστική τάξη περιθωριοποιημένη και ξενόδουλη προσπαθεί να τεκμηριώσει την ύπαρξή της με τη βοήθεια παραδομένων ή και παρατεταγμένων "αριστερών".


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου