διαφημιση1

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Η Νέα Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής, οφείλει να είναι αποτελεσματική για το λαό του Λεκανοπεδίου.

Και να! Η ώρα έφτασε. Η παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, αναδείχθηκε στη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στις εκλογές της 25ης Μαΐου, με την πολιτική και πρακτική υποστήριξη του Σύριζα. 
Στην πρώτη σύσκεψη της νέας Περιφερειάρχου με τους 61 συμβούλους, που θα κληθούμε από την 1η Σεπτεμβρίου να πάρουμε τις αναγκαίες και ικανές αποφάσεις για να γίνει πράξη το πρόγραμμα που υποσχεθήκαμε στο λαό, περίσσεψε η αισιοδοξία και η διάθεση για προσφορά. Καλό σημάδι.
Το ζήτημα ωστόσο της δράσης για την υλοποίηση του προγράμματος με την ταυτόχρονη άσκηση διοίκησης, μόνο απλό δεν είναι.
Ιδιαίτερα μέσα στα πλαίσια της απόλυτης γραφειοκρατίας του "Καλλικράτη", οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής, θα ισορροπούν ανάμεσα στις απαιτήσεις μιας πολυδαίδαλης και εξ'ορισμού αναποτελεσματικής διοικητικής μηχανής (3.950 οργανικές θέσεις προβλέπονται  στον Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής), και στην πραγμάτωση του αριστερού πλαισίου ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Περιφέρειας.
Είναι πραγματικό στοίχημα , για όλους και όλες εμάς, που έτυχε να έχουμε την ευθύνη μιας αριστερής κατεύθυνσης για το έργο της περιφέρειας Αττικής. Και στο σημείο αυτό καλό είναι να σκεφτούμε, ότι η ευθύνη δεν είναι μόνο συλλογική. Είναι και προσωπική, και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.
- Με βάση τη νόμο για τον  Καλλικράτη ( ΦΕΚ 87Α/07.06.2010), ο Περιφερειακός Σύμβουλος, καλείται να παράγει αποφάσεις, σημαντικές για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Αποφάσεις που έχουν προετοιμαστεί σε γραφεία διοικητικών υπαλλήλων που ενώ δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, έχουν δικαίωμα υπογραφής. Ο Διοικητικός υπάληλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο/η Περιφερειάρχης, αμοίβονται αδρά, για να έχουν μοναδικό αντικείμενο την προετοιμασία των θεμάτων που πρέπει να ψηφίσουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.  Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια πλειοψηφία που αποτελείται από   εργαζόμενους ανθρώπους , με ελάχιστο χρόνο και κυρίως με συγκεκριμένα καθήκοντα απέναντι στο λαό, αφού πρόκειται για αριστερούς ανθρώπους. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι μέλη του Σύριζα.
Στις συνθήκες αυτές, μπορείς να δράσεις μόνο αν το πολιτικό πλαίσιο που θα κινηθείς είναι εντελώς συγκεκριμένο. Με σταθερές θέσεις, χωρίς ασάφειες και θολά σημεία. Και το πλαίσιο αυτό δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Αν κρίνω από σημεία της συζήτησης, στη συνάντηση των εκλεγμένων συμβούλων, της Δύναμης Ζωής, σε κάποιες και κάποιους το ζήτημα της διοίκησης, φαντάζει κάτι που θα μπορούσε να απορροφήσει ίσως και το σύνολο των ενεργειών τους. Όπως επίσης, η γνώμη που τέθηκε, με κάθε καλή πρόθεση υποθέτω, ότι το ζήτημα της επιτυχίας στο έργο της περιφέρειας, είναι πριν απ'όλα ζήτημα ηθικής, κινείται στη σφαίρα των ονείρων που μάλιστα δεν είναι και αριστερά. Γιατί η εξήγηση που δόθηκε ότι "το 1981, υπήρξαν άριστες πολιτικές αλλά δεν υπήρξαν ηθικά άτομα να τις υλοποιήσουν", τίναξε στον αέρα την ιστορία της ταξικής πάλης από τον Χέγκελ μέχρι τον Αριστείδη Μπαλτά.
Τέλος πάντων! Κοντός ψαλμός αλληλούια. 
Μέχρι την 1η του Σεπτέμβρη, οι κινήσεις που ήδη γίνονται στα πλαίσια της παράταξης που πλειοψήφησε, θα είναι δείγμα γραφής. Τα πρόσωπα και ο τρόπος επιλογής των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, ο Γραμματέας της Περιφέρειας, οι αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και η πρόσληψη των διαφόρων συμβούλων, από ανέκαθεν και για κάθε τύπο εξουσίας ήταν και παραμένει βασικό κριτήριο αξιολόγησης των προθέσεών της.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου