διαφημιση1

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Κίνηση Αντίστασης: Για το δημόσιο απολογισμό της Περιφέρειας Αττικής

Με βάση σχετική νομοθεσία, τα Περιφερειακά όργανα υποχρεούνται σε δημόσιο απολογισμό μέχρι τις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους.
-Με καθυστέρηση μερικών εβδομάδων η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε δημόσιο απολογισμό, όπως μόνο αυτή ξέρει, αν πάρουμε υπόψη μας την πλειοψηφία που τη διοικεί:
-Η συνεδρίαση εκλήθη την Τσικνοπέμπτη με πλήρη απουσία όλων όσων, ο νόμος προβλέπει τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα προβλέπεται η συνεδρίαση αυτή να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή πολιτών, πολιτικών κομμάτων,  συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων συλλογικοτήτων.
-Στον απολογισμό, επιμελώς αγνοήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα της Αττικής. Στο σημείο αυτό εκφράστηκε η σύμπνοια της μεγάλης πλειοψηφίας του ΠΣ, ενώ ο κ. Σγουρός εξέφρασε την ικανοποίησή του, για τον συνεπή τρόπο που εφαρμόζεται ο δικός του προϋπολογισμός.
-Στη συνεδρίαση της Τσικνοπέμπτης παρευρέθηκε εκπρόσωπος μόνο από τη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ο οποίος πήρε το λόγο και διατύπωσε τρία σημεία:
1. Η ΛΑΕ συντάσσεται με την απαίτηση της Ρ. Δούρου, από την κυβέρνηση, να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις για το προσφυγικό. (Εμείς δεν ξέρουμε ακόμη ποια είναι αυτή η απαίτηση, αλλά θα το μάθουμε μάλλον στην επόμενη συνεδρίαση με θέμα το Προσφυγικό).
2. Η ΛΑΕ πιστεύει ότι η τοπική και Περιφερειακή αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει πόλος ανάπτυξης λαϊκών αγώνων.
3. Η ΛΑΕ πιστεύει ότι η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής, είναι αντι- μνημονιακή!!!!!!!

Και έτσι λύθηκε το μυστήριο που ζούμε σχετικά με τη στάση στελεχών της ΛΑΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις οι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΕ, που ανήκουν στην παράταξη της πλειοψηφίας (Δύναμη Ζωής), καλώς πράττουν. Υπάρχει βέβαια μια λεπτομέρεια, ότι οι θέσεις της ΛΑΕ για την αυτοδιοίκηση ακόμη δεν υπάρχουν, αλλά η ζωή λύνει όλα τα προβλήματα.

- Μέχρι σήμερα αρκετοί  Περιφερειακοί Σύμβουλοι έχουμε καταψηφίσει στο ΠΣ εκτός από τον Προϋπολογισμό και άλλες εισηγήσεις που αφορούν μνημονιακές εφαρμογές, όπως απέδειξαν οι υποθέσεις των Αστεριών της Γλυφάδας, της διαχ/σης των θαλασσίων οικοπέδων για την Αλιεία, των Ιχθυοκαλλιεργειών στη Σαλαμίνα, η "ιδέα" για την κατάργηση του εορτασμού του "ΟΧΙ" την 28η Οκτωβρίου, η αποδοχή του ευρωπαϊκού προγράμματος "πολίτες για την Ευρώπη", που περιέχει την ιδεολογική βάση όλου αυτού που γίνεται σήμερα στον τομέα της εργασίας και πολλά άλλα.
-Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που καταψηφίσαμε τον ΠΕΣΔΑ και τον Προϋπολογισμό του 2016 και αποχωρήσαμε από τη Δύναμη Ζωής,  συγκροτήσαμε με άλλους πολίτες και δημοτικούς συμβούλους, που δεκαετίες ολόκληρες παλεύουμε για τα κρίσιμα προβλήματα της Αττικής την "Κίνηση Αντίστασης".
-Η Περιφερειακή-Αυτοδιοικητική αυτή παράταξη,  με βάση τον Καλλικράτη δεν μπορεί να εμφανιστεί ως τέτοια, στις διαδικασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ωστόσο είναι πλέον μια πραγματικότητα και με την ύπαρξή της, δίνει τη δυνατότητα, μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, να αρθρώνεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο λόγος των πολιτών της Αττικής που πλήττονται από την ύπαρξη του ΧΥΤΑ Φυλής και του Αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων, μέσα στον οικιστικό ιστό, από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως συμβαίνει με προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις στο σύνολο του παραλιακού μετώπου της Αττικής, από την ιδιωτικοποίηση της διαχ/σης των απορριμμάτων κάτω από το σύνθημα της δημόσιας διαχ/σης.
-Η "Κίνηση Αντίστασης" έχει διαπιστώσει επανειλημμένως την απόλυτη μνημονιακή προσαρμογή της Περιφέρειας Αττικής στα κρίσιμα ζητήματα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που επιχειρείται στο σύνολο της ΕΕ, την προσήλωσή της στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση, την υποταγή της στα ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης του νομού Αττικής σε ότι μόνο επιτρέπει το ΕΣΠΑ.
-Με βάση τα παραπάνω, καταψηφίζουμε τον δημόσιο απολογισμό της Π.Α. και συντασσόμαστε στο πλάι κάθε πολίτη, δημοτικής αρχής, δημοτικής παράταξης, μεμονωμένων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, σωματείων και συλλογικοτήτων, που αγωνίζονται:
-Για τη δημόσια διαχ/ση των απορριμμάτων με φορέα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
-Για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού στη βάση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει, στη βάση των αναγκών των πολιτών που τον κατοικούν με όριο την προστασία του περιβάλλοντος.
-Για κοινωνική πολιτική που θα επιστρέφει στους πολίτες ως συλλογικότητα και "κοινωνία", τα χρήματα των δεκάδων φόρων που καταβάλλουν, με έργα στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της ποιότητας ζωής. Απορρίπτουμε κάθε αναφορά στην "κοινωνική πολιτική" με ενέργειες σίτισης φτωχοποιημένων ενηλίκων και παιδιών.

Για την Κίνηση Αντίστασης
-Βασιλάκη Άννα
-Μαντάς Μάκης
-Νικολιδάκη Φλώρα
-Ράϊκου Ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου