διαφημιση1

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Μ’ένα πόνο το παιδί, μ’ένα γκάλοπ η 5η αξιολόγηση

πολιτικοι
της Φλώρας Νικολιδάκη
Προς το Φύλο Συκής, για δημοσίευση
Αγαπητές φίλες,
-ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας για ένα ηλεκτρονικό σάιτ με θέμα τα ζητήματα του γυναικείου φύλου και πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τη μέρα της απόφασής μας. Όλες σχεδόν στο χώρο του αριστερού φεμινισμού, πολύ συχνά συνδέσαμε τις ελπίδες μας με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Χαρήκαμε, ονειρευτήκαμε, και ενώ πρόκειται για δομικό σφάλμα για τις φεμινίστριες, πιστέψαμε.
-Όλον αυτό τον καιρό παρακολουθούμε τη μάχη της Πολιτικής, γιατί στη μάχη της Κοινωνίας είμαστε όλες ενεργά μέλη. Τη μάχη όμως της πολιτικής την έδωσαν κυρίως οι φίλοι μας οι άνδρες. Συζητούσαμε συχνά ότι τα σημάδια δεν είναι καλά. Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει και για την πιο αριστερή φρασεολογία, η χρησιμοποίηση του γυναικείου φύλου ως συνθήματος σε λόγους φτιαγμένους από επικοινωνιολόγους.
-Και τώρα? Τώρα ήρθε η στιγμή που συνήθως φτάνει απρόσκλητη και πάντα στην πιο ακατάλληλη ώρα. Ήρθε η στιγμή της απόφασης.
Ο φόβος, που ξορκίστηκε αμέτρητες φορές, είναι παρών. Ο φόβος που ο κόσμος καλέστηκε να ξεπεράσει, για να περάσει σε μια διαφορετική κατάσταση, εμποδίζει πλέον τους ίδιους τους «καθοδηγητές».
Ένας φόβος καταστροφικός, που μπορεί να τα διαλύσει όλα.
-Ένας φόβος που άνθρωποι χωρίς ήθος αξιοποιούν για να σιγουρέψουν το αποτέλεσμα της οπισθοχώρησης.
-Δειλία. Γνώρισμα των ανδρών. Κι ας είναι διαφορετικά γραμμένη η ιστορία.
-Η κυβέρνηση που αναδείχθηκε στις 25 Γενάρη κινείται αντιφατικά. Τη μια μας στέλνει στον ουρανό και την άλλη στον πάτο.
-Τώρα οι δανειστές, ανυποχώρητοι, ούτε μισό βήμα πίσω, έχουν περάσει ανοιχτά στο «γλέντι». Σε τρείς μήνες έχουν πάρει περίπου 4 δις. Γιατί να έχουν πρόβλημα με την αριστερή κυβέρνηση? Τα καταφέρνει καλλίτερα από την προηγούμενη.
-Τα χρήματα του ΟΑΕΔ, του ΙΚΑ των Περιφερειών, των ΟΤΑ καλούνται να υπηρετήσουν το χρέος. Πότε το αποφασίσαμε αυτό?
-Η κ. Μέρκελ, υπέδειξε στον πρωθυπουργό της χώρας, να πληρώσει τα 750 εκ. της Τρίτης 12/05, από κάποια χρήματα των συστημικών τραπεζών που βρίσκονται στην ΤτΕ. Η κ. Μέρκελ ξέρει τα πάντα για τα χρηματικά μας διαθέσιμα. Τα χρήματα όμως αυτά είναι η εξασφάλιση των καταθέσεων.  Ποιοι θα τα δώσουν?
-Είναι πολλά πια τα δείγματα, ότι κάτι δεν πάει καλά. Πρόσωπα στην κυβέρνηση που ανήκουν σε διαφορετικά στρατόπεδα, καμιά φορά παίρνουν κρίσιμες θέσεις «με το ζόρι». Πως γίνεται αυτό? Μήπως δεν είναι ολόκληρη η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ? Μήπως έχουν κι’ άλλοι λόγο? Πως συνέβη να μάθουμε ξαφνικά ότι εκτός από την κυβέρνηση που αναδείχθηκε με την ψήφο του λαού υπάρχει και η κ. Σαββαίδη, ο κ. Στουρνάρας, η κ. Σακελλαρίου, υπεράνω κάθε ελληνικής αρχής? Ποιοι τα ανέχονται αυτά και γιατί? Τα γνώριζαν? Κάποιοι συνέβαλλαν σε προεκλογικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι?
-Είμαστε γυναίκες και έχουμε ζήσει αρσενικές συμπεριφορές. Βρήκαμε τρίχες στο πέτο που δεν είναι δικές μας, βρήκαμε κοκκινάδια στο πουκάμισο, εισιτήρια θεάτρου στην τσέπη, ανεξήγητες απουσίες και χαμηλόφωνα τηλεφωνήματα. Κάτι παίζει εδώ πέρα. Επειδή όμως είμαστε αριστερές φεμινίστριες, η απάντησή μας είναι σαφής:
-Αν δώσετε 750 εκ από το υστέρημα του ελληνικού λαού την Τρίτη στους δανειστές, ο μόνος χώρος που υπάρχει για σας είναι το χαλάκι έξω από την πόρτα.

2 σχόλια :

  1. Aggeliki Daskalou:
    ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ , ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ-ΦΥΛΗΣ-ΜΑΝΔΡΑ
    .............................................................................................................
    κε Θ. Μπιζά-κάτοικε Καματερού-Συ.Ριζ.Α., κα Αφρ. Μπιζά-κάτοικε Καματερού-αντιπρόεδρε της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.-δημοτική σύμβουλος στον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού-Συ.Ριζ.Α., κα Ρ. Δούρου, κε Στ. Ιατρού-μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.-δημοτικός σύμβουλος στον δήμο της Λαυρεωτικής-όπου φυσάει ο άνεμος, κε Χρ. Παππού-Ν.Δ.-δήμαρχε Φυλής-μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., κε Δημ. Μπουραΐμη-Πα.Σο.Κ.-πρώην δήμαρχε Φυλής-μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., κε Κων. Λουμιώτη-επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως του Συ.Ριζ.Α. Φυλής-μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., κε Θ. Χαμαλίδη-πρόεδρε των εργαζομένων στον δήμο Φυλής-δημοτικός σύμβουλος στον δήμο της Νέας Ιωνίας και μέλος του Κ.Κ.Ε.,

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ Ή ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΘΑΝΑΤΟΥΣ

    ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ

    ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1960;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ Ή ΧΡΗΜΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

    π.χ. λέτε να χτίσουν οι αδηφάγες γνωστές μεγαλοεργολαβικές ληστοσυμμορίες ένα πελώριο τοίχο έως τον ουρανό για να αποκλείσουν τους καρκινοθανάτους που προέρχονται από την καρκινοχωματερή Άνω Λιοσιων-Φυλής ώστε να σταματήσουν επιτέλους να σκοτώνουν τους κατοίκους της Φυλής και των γύρω περιοχών από το 1960;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΙΜΑ κα Δουρου, πόσο μικρή ΠΟΛΙΤΙΚΑ τελικά είσαι;

    ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΗΛ.
    ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-04-2014 ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΥΛΗΣ Δημήτρη Μπουραΐμη ΤΟΥ ΕΙΠΕΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ, ΟΤΙ ΑΝ ΒΓΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΟΨΕΙΣ (επί λέξει) ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ και εμείς που τότε το ακούσαμε, σε ψηφίσαμε.

    πόσο χαζοί τελικά ήμασταν εμείς οι κάτοικοι της Φυλής αφού

    ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΗΛ.
    ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-05-2015 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-04-2014.

    ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ:

    • ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΑΘΙΖΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ.

    • ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΚΟΛΑΟΥΖΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΑΓΟΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ 16.000 ΓΥΦΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ 46.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.

    • ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ.

    • ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΩΣ 15-05-2016, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15-09-2015. ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15-09-2015;;;;;;;;;;;;

    • ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή