διαφημιση1

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 15.09.2014

Σήμερα παρακολούθησα μια εκπαιδευτική διαδικασία με θέμα τα Ιατρικά Απόβλητα (ΙΑ), προς νοσηλεύτριες διαφόρων νοσοκομείων.
Ο εισηγητής, ένας από τους εμπειρότερους επόπτες υγείας, ξεκίνησε λέγοντας:
-Στο νοσοκομείο που βρίσκομαι εδώ και 33 χρόνια, όταν πρωτο ήρθα, αντίκρισα το εξής θέαμα: στο χώρο μπροστά από τις κουζίνες, υπήρχαν σακούλες με απορρίμματα, όλων των ειδών, στοιβαγμένες και ανοιχτές. Τα φορτηγά που έφερναν τα τρόφιμα στις κουζίνες, πατούσαν τις σακκούλες και ο χώρος ήταν γεμάτος αίματα.
-Και συνέχισε: θύμωσα και αποφάσισα ότι αυτό δεν είναι τριτοκοσμικό, αλλά πολύ χειρότερο. Άρχισα να τσακώνομαι κάθε μέρα με τον διοικητή του νοσοκομείου. Βριζόμασταν κάθε πρωί. Η κατάσταση όμως βελτιώθηκε. Υπάρχουν άπειρα προβλήματα, αλλά τώρα τα απόβλητα του νοσοκομείου, συγκεντρώνονται σωστά πακεταρισμένα στον ψυκτικό θάλαμο και απομακρύνονται το πολύ σε 48 ώρες.
"Γιατί, 3 μέρες, αν δεν απομακρυνθούν τα ιατρικά απόβλητα από τα νοσοκομεία, θα μετατραπούν σε χωματερές"

Κι όμως, 40 νοσοκομεία της περιφέρειας μεταφέρουν τα απόβλητά τους στον ένα και μοναδικό ιδιωτικό αποτεφρωτήρα.
-Η άδεια του αποτεφρωτήρα αυτού, ανανεώθηκε για 15 χρόνια το 2012, από μια διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ, χωρίς καμιά περιβαλλοντική μελέτη.
- Η άδεια του ΧΥΤΑ Φυλής, στο χώρο του οποίου βρίσκεται και ο αποτεφρωτήρας, ανανεώθηκε με υπογραφή Γ. Σγουρού μέχρι τις 15/09/2015.
Σε ένα χρόνο δηλ, από σήμερα, με υπογραφή πλέον Ρ. Δούρου, θα ανανεωθεί ή όχι η άδεια του ΧΥΤΑ Φυλής, με τις αντίστοιχες συνέπειες για τον αποτεφρωτήρα.
Σε ένα χρόνο όμως από σήμερα, και το νέο κύτταρο του ΧΥΤΑ, θα έχει κορεστεί.
Οι πολίτες της Αττικής  βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πραγματικό γόρδιο δεσμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου