διαφημιση1

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 5/9/2014

- Σήμερα έγινε η ολομέλεια των περιφερειακών συμβούλων της Δύναμης Ζωής για την προετοιμασία της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Κυριακή 7/9 με θέματα:

1. την εκλογή Προεδρείου. Η πλειοψηφία εκλέγει τον Πρόεδρο και η μειοψηφία τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα.
2. την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής. Η Οικονομική Επιτροπή είναι η κύρια επιτροπή της διοίκησης. Η πλειοψηφία έχει 6 τακτικά μέλη και 6 αναπληρωματικά. Η ΟΕ μαζί με τον Πρόεδρο ορίζουν τα θέματα ημερήσιας διάταξης. Επίσης η ΟΕ εξετάζει όλα τα θέματα χρηματοδοτήσεων, διαγωνισμών, έργων, και γενικά διαχειρίζεται τους πόρους της Περιφέρειας.
-Είθισται, τα μέλη της να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του επικεφαλής της Περιφέρειας. Και έτσι έγινε και στην περίπτωση της Δύναμης Ζωής.
2. Συζητήθηκε επίσης το γνωστό ζήτημα, της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία.
-Πρέπει να σας πω, ότι το ζήτημα αυτό, δείχνει πως μπορείς να χειριστείς ένα ζήτημα με "τυπικό και παραδοσιακό" τρόπο. Και πόσο δύσκολο είναι είναι ξεφύγεις από αυτόν. Φυσικά τα δύσκολα είναι για τους ικανούς και τους αποφασισμένους. 
-Παρακαλώ την προσοχή σας, γιατί σας αφορά:
-Εμείς, ως νέα διοίκηση, έχουμε να μεταφέρουμε έναν αριθμό περίπου 35.000 μαθητών σε ειδικά, μουσικά, απομακρυσμένα κλπ σχολεία, έτσι ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά.
Το θέμα είναι γνωστό από την επομένη των εκλογών. Γνωρίζουμε δηλ. ότι η απερχόμενη διοίκηση, άφησε απλήρωτες τις συμβάσεις που είχε υπογράψει με πούλμαν και ταξί για τη μεταφορά των μαθητών, με αποτέλεσμα να αρνούνται να πραγματοποιήσουν τις μεταφορές, τη νέα σχολική χρονιά.

- Η τυπική αλήθεια είναι, ότι εμείς είμαστε 5 μέρες διοίκηση. Αυτό όμως έχει αξία για τον τυπικό και συνηθισμένο τρόπο λύσης του προβλήματος. Δηλ. πληρώνεις και γίνεται η μεταφορά.
Γνωρίζουμε όμως ότι αναλάβαμε τη διοίκηση σε συνθήκες περικοπής των δαπανών, λόγω πολιτικής του Μνημονίου και μας ψήφισαν γιατί υποσχεθήκαμε ότι εμείς αυτό θα το ξεπεράσουμε, χτυπώντας τη λογική της περικοπής των κοινωνικών δαπανών.
-Ήρθε όμως η στιγμή της πράξης: για να ξεπεράσουμε την πραγματικότητα των περικοπών, χρειάζεται να σπάσουμε το φαύλο κύκλο. Χρειάζονται ενέργειες "εκτός πλαισίου". Και τέτοιες είναι να απευθυνθούμε ανοιχτά και δημόσια στον "φίλο λαό": -Με βάση τις χιλιομετρικές αποστάσεις και τις αμοιβές, όπως προβλέπονται (αυτό δεν γίνεται να αλλάξει αυτή τη στιγμή), καλούμε επαγγελματίες οδηγούς, ιδιοκτήτες ή οδηγούς οχημάτων, να συμμετάσχουν σε έκτακτο διαγωνισμό για τη μεταφορά των μαθητών.
-Γιατί αν το θέμα μείνει μόνο στον εντοπισμό του προβλήματος, μέσω ενεργειών που δείχνουν τις καλές μας προθέσεις, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε για στρατηγική επικοινωνιακής πολιτικής, που σώζει την προσωπική μας εικόνα, αλλά όχι και τις ανάγκες του λαού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου