διαφημιση1

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 7 & 8 /9/2014

1η συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ασφαλώς τα βασικά θα τα έχετε διαβάσει ή ακούσει. 
Ορισμένες παρατηρήσεις:
-Ο Καλλικράτης, είναι μια κατασκευή πλήρους αδρανοποίησης της δημοκρατίας. Απομονώνει την πλειοψηφία από τη μειοψηφία με τέτοιο τρόπο, ώστε η πλειοψηφία να μην έχει καμιά ανάγκη τη μειοψηφία, ενώ η μειοψηφία αισθάνεται ότι δεν έχει να κάνει τίποτα.
- Έτσι εξηγείται η αλαζονεία της διοίκησης Σγουρού. 
-Η Δύναμη Ζωής, δεν έκανε χρήση της δύναμης που της δίνει η απόλυτη πλειοψηφία της. Φυσικά δεν γλύτωσε τις κατηγορίες και τα αρνητικά σχόλια. Αυτά όμως δεν θα τα γλυτώσει ακόμα κι αν κάνει το θαύμα του γάμου εν Κανά.
-Αφού λοιπόν ο Σγουρός μας θεώρησε υπεύθυνους και υπεύθυνες που δεν εκλέχθηκε ο αντιπρόεδρός του, έφυγε από τη συνεδρίαση.
-Παρ'όλα αυτά, το σώμα προχώρησε με πρόταση του Χαικάλη, και δέχθηκε ώς έγκυρα κάποια ψηφοδέλτια που δεν είχαν σταυρό προτίμησης και το πρόβλημα της εκλογής αντιπροέδρου λύθηκε. 
-Στη συνέχεια άρχισε η πράξη γκροτέσκο: Ο Κουμουτσάκος ήθελε να περιμένουμε το Σγουρό να ξαναγυρίσει, ο Τζίμερος έλεγε ότι όλο αυτό έχει οικονομικό κόστος, ο Παναγιώταρος είπε ότι δεν θα τους παρακαλάμε να γυρίσουν, και ενώ ο Κουμουτσάκος έτρεχε πάνω κάτω στην αίθουσα από το μικρόφωνο του βήματος στις κάμερες των καναλιών, υποστηρίζοντας ότι φταίμε που δεν ακούμε την πρότασή του, χτύπησε επί τέλους το τηλέφωνο και ο Σγουρός είπε ότι μας ευχαριστεί που του βγάλαμε τον αντιπρόεδρο, αλλά δεν μπορούν να γυρίσουν γιατί κάθισαν κάπου να φάνε. Μετά από αυτό ο Κουμουτσάκος πήρε το λόγο - επί της διαδικασίας- για 12η φορά, μας κατηγόρησε ότι φταίμε που πήραμε τις εκλογές και επί τέλους κάθισε κάτω και τότε σηκώθηκε το ΚΚΕ και είπε να διακοπεί η συνεδρίαση, και ενώ εμείς είχαμε μαζευτεί τρείς φορές στο υπόγειο και καθόλου δεν είχαμε στο μυαλό μας, να διακοπεί η συνεδρίαση, τελικά διακόπηκε και συνεχίσαμε τη Δευτέρα. Σε όλη αυτή τη φάση εμείς είμαστε μπετόν αρμέ, δε μιλάμε, δε ρωτάμε, δε σηκωνόμαστε από τη θέση μας.
-Τη Δευτέρα, όμως όλα κύλισαν ομαλά γιατί ο Κουμουτσάκος ήταν στις Βρυξέλλες και ο Τζίμερος έδειχνε πιο χαλαρός σχετικά με τα κόστη που έχουν όλα αυτά για την Περιφέρεια.
-Και 'γω ήμουν πιο προετοιμασμένη, είχα καφέ και ένα ωραίο βιβλιαράκι, γιατί απ΄ότι κατάλαβα, θα μορφωθούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου