διαφημιση1

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014


Και όμως κ Βαρουφάκη, 


Εκτός από το "αίμα και τα δάκρυα", υπάρχει και η χαρά του να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. 


-Πως?


-Ετσι όπως ξεκινήσαμε αμέσως μετά την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ και την κηδεμονία της τρόικας. Με την πολιτική της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης στην πράξη. Αν είχαμε συνεχίσει αυτή την πορεία, σήμερα θα είχαμε μια δική μας τράπεζα, όπως είναι η bank ethica της Ιταλίας και θα αναπτύσσαμε δικές μας οικονομικές μονάδες. Η ΒΙΟΜΕ δεν θα ήταν μια, αλλά πολλές. Θα είμαστε σήμερα πιο οργανωμένοι, πιο πρωτόβουλοι πιο δραστήριοι και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

-Δεν βοηθήσατε όμως με τις γνώσεις σας σ'αυτό το μοντέλο. Αντίθετα, στρέψατε την προσοχή σας στο εσωτερικό του Σύριζα, διατυπώσατε γνώμες ακόμη και για τις συνιστώσες του, για να φτάσετε πριν δύο μήνες να διατυπώσετε γνώμες και για ολόκληρο, το ενιαίο πλέον, όπως υποστηρίζατε και σεις, κόμμα. 

-Σιγά-σιγά αρχίσαμε όλοι/ες να περιμένουμε ως μεσσία την κυβέρνηση της αριστεράς, του Σύριζα, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής σωτηρίας και πάει λέγοντας. 

-Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα δάκρυα, και μην μας αποπροσανατολίζετε. Εμείς και μόνο τα σκουπίδια μας να διαχειριστούμε χωρίς τους εθνικούς εργολάβους θα αναπτύξουμε έναν ολόκληρο κλάδο οικονομίας που θα τρίβετε τα μάτια σας. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι και χαρούμενες με μια τέτοια προοπτική.



Σας υποσχόμαστε αίμα και δάκρυα, όπως υποσχέθηκε στους συμπολίτες του ο Τσώρτσιλ το 1939!

Ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που προετοιμάζεται να κυβερνήσει εν μέσω της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των πολιτών, δεν μπορεί παρά να νιώσει την ανάγκη να παρουσιάσει, και να δεσμευτεί, σε κάποια ελάχιστη δέσμη μέτρων ανακούφισης ανθρώπων και επιχειρήσεων που θα εφαρμόσει από τον πρώτο μήνα μιας μελλοντικής κυβέρνησης της οποίας θα αποτελεί τον κορμό.

 Το κατανοώ αυτό. Όμως πόσο θα ήθελα να ακούσω κάτι διαφορετικό στην προεκλογική περίοδο που, όπως φαίνεται, έχει αρχίσει ήδη!

Πόσο θα ήθελα μια τοποθέτηση που να λέει πάνω-κάτω τα εξής:

 • Αν πιστεύετε ότι τα Μνημόνια που ψηφίστηκαν ήταν η μόνη εναλλακτική εντός της Ευρωζώνης, δεν πρέπει να μας ψηφίσετε. •Αν κρίνετε ότι το 2ο Μνημόνιο τελειώνει επί της ουσίας, κι όχι για το θεαθήναι, με τον ελληνικό λαό να αποκτά ξανά τη δυνατότητα να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, π.χ. μέσω της εκκολαπτόμενης επιμήκυνσης, παρακαλούμε ψηφίστε τη Συγκυβέρνηση – όχι εμάς.

 • Αν θεωρείτε ότι το τραπεζικό μας σύστημα βρίσκεται σε καλή πορεία, μετά την ανακεφαλαιοποίηση, και πως θα αρχίσει, όπως έχει διαμορφωθεί και όπως είναι δομημένο σήμερα, να χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της χώρας χωρίς να αποτελεί πλέον καρκίνωμα στη κοινωνική οικονομία μας, τότε μακρυά από τα ψηφοδέλτιά μας.

 • Αν νομίζετε ότι η Ευρώπη έκανε το καθήκον της απέναντι στον εαυτό της και βρίσκεται στη σωστή (έστω και εκνευριστικά) αργή πορεία προς την έξοδο από την Κρίση, δεν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να εμπιστευτείτε.

 • Αν περιμένετε από εμάς να σας πούμε ότι είμαστε σε θέση να επανεκκινήσουμε την οικονομία, και να ανατρέψουμε τις κατάφορες αδικίες που ζείτε καθημερινά, προτού επιτευχθεί μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη, θα σας απογοητεύσουμε.
 Γιατί να μας ψηφίσετε; Επειδή σας υποσχόμαστε μόνο δύο πράγματα:

  • Αίμα και Δάκρυα, όπως υποσχέθηκε στους συμπολίτες του ο Τσώρτσιλ το 1939 τότε που τους ζητούσε την βοήθεια και υποστήριξή τους μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας εν μέσω πολέμου.
  •  
  • Αίμα και Δάκρυα που, όμως, θα δώσουν σε όλους μας, κι όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, το δικαίωμα να ελπίζουμε για ένα τέλος στον σιωπηλό αλλά αμείλικτο πόλεμο για την Αξιοπρέπεια και για την Αλήθεια.
 •Αίμα και δάκρυα που θα πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να χύσουμε ώστε να μπει η χώρα σε βιώσιμη πορεία, η οποία σήμερα είναι αδύνατη όσο, είτε (Α) πιστεύουμε πως η συμμόρφωση «προς τας υποδείξεις» της τρόικας είναι η λύση (με κάποιες κουτοπονηριές που θα μας επιτρέψουν μια πιο χαλαρή συμμόρφωση από αυτή που απαιτούν οι δανειστές), είτε (Β) νομίζουμε ότι η λύση μπορεί να δοθεί αναδιανέμοντας τους λιγοστούς πόρους ενός κράτους που μόνο εικονικά πλεονάσματα έχει, τα οποία μάλιστα είναι προϊόν μη βιώσιμης αφαίμαξης μιας φθίνουσας οικονομίας (και των συνήθων κορόιδων).

 Πράγματι, αν θέλετε να μας ψηφίσετε να το κάνετε επειδή τα Δάκρυα και το Αίμα που σας υποσχόμαστε τα θεωρείτε ως ένα μικρό αντίτιμο για να ακούτε από κυβερνητικά χείλη την Αλήθεια. Για να έχετε αντιπρόσωπους στην Ευρώπη που δεν θα παρακαλάνε αλλά ούτε και θα ενστερνιστούν την τακτική του τσαμπουκά και της μπλόφας αλλά που, αντίθετα, θα υιοθετήσουν μια στρατηγική που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να υιοθετήσει έως τώρα: τη στρατηγική κίνηση του να λέμε την Αλήθεια στους εταίρους, στους λαούς των εταίρων και στους πολίτες της χώρας μας.

Την Αλήθεια για την κατάσταση των τραπεζών (αντί την προσποίηση ότι είναι «ισχυρές»).

Την Αλήθεια για τα ανύπαρκτα πλεονάσματα του κράτους μας. Την Αλήθεια για τις επενδύσεις και τις ανύπαρκτες προοπτικές τους όσο συνεχίζεται ο θανάσιμος εναγκαλισμός πτωχευμένου κράτους, πτωχευμένων τραπεζών, πτωχευμένων επιχειρήσεων, πτωχευμένων θεσμών.

Τέλος, πρέπει να ξέρετε ότι τη νίκη στις εκλογές τη φοβόμαστε περισσότερο από την ήττα.

Την τρέμουμε, για την ακρίβεια. Αν όμως εσείς αποφασίσετε να μας ψηφίσετε για να κάνουμε πράξη το Αίμα και τα Δάκρυα που σας υποσχόμαστε, με αντάλλαγμα την Αλήθεια και την Αξιοπρέπεια - αν εσείς ξεπεράσετε τον φόβο αυτής της δέσμευσής μας- τότε θα ξεπεράσουμε κι εμείς τον τρόμο που μας προκαλεί η ιδέα να κυβερνήσουμε αυτή τη χώρα στη σημερινή τρισάθλια συγκυρία.


πηγη



Το διαβάσαμε από το: ΤΟ ΑΡΘΡΟ-ΣΟΚ ΤΟΥ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ - Σας υποσχόμαστε αίμα και δάκρυα... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/09/blog-post_201.html#ixzz3DsyYsKtc

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου